flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На вебсайті НШСУ створено сторінку з матеріалами, які можуть бути корисними для розгляду справ про воєнні злочини

30 жовтня 2023, 14:10
За підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх» Національна школа суддів України на своєму офіційному вебсайті запустила окрему сторінку з матеріалами, які можуть бути корисними українським суддям для розгляду справ про воєнні злочини - https://bit.ly/3ZSy8RR.
 
Матеріали сторінки містять відповіді на поширенні запитання, підготовлені експертами створеної за сприяння Програми USAID «Справедливість для всіх» Консультативної ради НСШУ з науково-методичної допомоги суддям у розгляді справ про воєнні злочини.
 
До складу ради входять знані міжнародні експерти, судді, представники наукової спільноти та колишні судді міжнародних судів і трибуналів.
 
Також ця сторінка має онлайн-форму https://bit.ly/3ZUQwcT, де судді можуть поставити Консультативній раді запитання і отримати роз’яснення стосовно спірних питань застосування міжнародного права в національній практиці. Ці роз’яснення будуть містити узагальнені рекомендації на основі судової практики міжнародних трибуналів та національних судів, які вже розглядали схожі питання.
 
USAID Ukraine - USAID Україна і надалі підтримуватиме НСШУ та Консультативну раду задля підвищення спроможності українських суддів ефективно, справедливо та неупереджено розглядати справи про воєнні злочини.
 
Джерело: Oфіційна сторінка Програми USAID «Справедливість для всіх» у Facebook