flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 27 – 30 квітня

27 квітня 2020, 09:20

Попри оголошений в країні карантин через коронавірус, Вища рада правосуддя на цьому тижні продовжує свої засідання. Також АПУ, ААУ та Вища школа адвокатури проведуть тематичні вебінари.

 

27 квітня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

Вона почне розглядати рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо переможців конкурсу на посади у місцевих судах та внесення відповідних подань Президентові. Упродовж трьох днів планується провести онлайн-співбесіди із 60 претендентами.

У Вищій школі адвокатури розкажуть про новели Податкового кодексу.

Зокрема, ітиметься про фінансову відповідальність платника податків за законопроектом №1210.

Пройде онлайн-зустріч із ученим

Романом Мельником.

Вона відбудеться у межах засідання комітету Асоціації правників України з конституційного права, адміністративного права та прав людини.

Відбудеться онлайн-трансляція «Право на справедливий суд: загальні стандарти».

Слухачі дізнаються, що таке «справедливість», цивільні права та обов’язки у розумінні ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

 

28 квітня

Пройде вебінар «Земельні спори: практика Касаційного господарського суду».

Аналізуватиметься перехід права на земельну ділянку, стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати тощо.

Вища школа адвокатури пропонує курс «Оцінка майнових прав ІВ для адвокатів».

Слухачі дізнаються про підходи до оцінки інтелектуальної власності та особливості її застосування залежно від мети оцінки, а також про випадки обов’язковості оцінки.

Відбудеться зустріч із міністром юстиції Денисом Малюською.

Її організовує Асоціація правників України. Зокрема, міністр розкаже про реформу виконання судових рішень та удосконалення інституту суду присяжних.

Транслюватимуть вебінар «Рейдерські захоплення. Як долати з найменшими втратами».

Слухачі дізнаються, хто може стати об’єктом рейдерського захоплення, а також про основні способи захоплення підприємств.

 

29 квітня

Пройде вебінар «Виселення колишнього з подружжя: судова практика та підхід ЄСПЛ».

Ним опікується Вища школа адвокатури. Ітиметься про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Відбудеться вебінар «Захист інформації. Електронні докази».

Його проведуть Асоціація адвокатів України, Студія права та бізнесу. Серед питань, що будуть розглянуті, – особливості віддаленої роботи під час обмеженого доступу та онлайн-суду.

Онлайн-трансляція «Комунікативна стратегія адвоката під час звільнення працівників».

Йтиметься про те, як розпізнати маніпуляції працівників, а також як притягнути до дисциплінарної або матеріальної відповідальності «токсичного» працівника та не отримати позову до суду.

 

30 квітня

Транслюватиметься вебінар «Застосування практики ЄСПЛ у національній судовій практиці (кримінальне судочинство)».

Захід організовує Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

У Вищій школі адвокатури пройде вебінар «Побудова відносин адвоката з помічником та стажистом».

Під час курсу аналізуватимуться характеристики помічника і стажиста адвоката, їхні мотиви. Також розглядатимуться основні функції адвоката як керівника.

Відбудеться онлайн-трансляція «Еволюція торговельної марки на прикладі індустрії Life Sciences».

Слухачам розкажуть, у чому різниця між знаком-позначенням та торговельною маркою, які підстави для відмови реєстрації знака, а також про особливості застосування знака у порівняльній рекламі.

Закон і Бізнес