flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За період з 06.06.2017 року по 09.06.2017 року Фрунзівським районним судом Одеської області було розглянуто цивільну справу про стягнення заборгованості за кредитним договором

13 червня 2017, 10:22

За період з 06.06.2017 року по 09.06.2017 року Фрунзівським районним судом Одеської області було розглянуто цивільну справу про стягнення заборгованості за кредитним договором з громадянки В.  Позивач   звернувся до суду з позовом та просив стягнути з відповідача   гр.. В.  заборгованість у сумі 32 165,85  грн., а також судовий збір  -   1 600 грн.  Позовні вимоги обґрунтовав тим, що  25.08.2011  року між позивачем та відповідачем було укладено договір № б/н, на підставі якого гр. В. отримала кредит в розмірі 2 000 грн.  у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі  30.00% на рік на суму залишку заборгованості за кредитом.

         Відповідач підтвердив свою згоду на те, що підписана заява разом з «Умовами та правилами надання банківських послуг», «Правилами користування платіжною карткою»,  складає між  ним та Банком  Договір, що підтверджується підписом у заяві.

         Банк свої зобов’язання за Договором та угодою виконав   в   повному обсязі, надав відповідачу кредит  у розмірі, встановленому у договорі. 

       Відповідач належним чином зобов’язання за кредитним договором не виконав, у зв’язку з чим виникла заборгованість яку позивач просив стягнути. Рішенням суду позовні вимоги Банку було задоволено у повному обсязі. Таким чином суд захистив інтереси банку та попередив потенційних відповідачів – клієнтів банків про відповідальність за неналежне виконання договірних зобов’язань.

За вказаний період було також розглянуто цивільні справи:

- про визнання права на спадкове майно.  Свої вимоги позивач обґрунтовав тим,  що  після смерті матері позивача відкрилася спадщина  до складу якої  ввійшло право на земельну частку (пай) у  землі яка  перебувала у колективній власності  КСП "Україна", розміром 8,1 в умовних кадастрових  гектарах без визначення меж в натурі (на місцевості).  Вказане право належало спадкодавеці на підставі сертифіката  на право  на земельну часту (пай), виданого Фрунзівською районною державною адміністрацією Одеської області.   Заповіт щодо свого майна спадкодавець  не залишала, позивач прийняв  вказану спадщину  і набув на неї право, але оскільки оригінал  зазначеного вище сертифіката на право на земельну чатку (пай) щодо  спадкодавця  не  зберігся, то нотаріус  своєю постановою  відмовила позивачу   у видачі свідоцтва  про право на спадщину, тому позивач був змушений звернутися до суду за захистом своїх прав. Рішенням суду позовні вимоги було задоволено в повному обсязі, визнано право на вказану вище земельну частку (пай);

         - про стягнення аліментів. Позивач  С. звернулась до суду з позовом  до  відповідача І.  про стягнення аліментів на утримання доньки, яка постійно проживає разом із позивачкою та перебуває  на її утриманні. Відповідач   матеріальну допомогу  на утримання  малолітньої  доньки в добровільному порядку не надає. Рішенням суду позовні вимоги гр.. С задоволено в повному обсязі, з відповідача стягнено на  користь  позивачки аліменти  на утримання  доньки у розмірі  1/3 частини всіх видів  заробітку  (доходу),  але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до її повноліття, а також  судовий збір у розмірі  640 ( шістсот сорок гривень) на користь держави.  

Крім того, за вказаний період Фрунзівським районим судом було засуджено гр..Р, який у лютому 2017 року,  біля 22.00 години,  прийшов   на  територію  частково огородженого двору домоволодіння свого знайомого гр..П.,  відчинив незачинені вхідні двері будинку, зайшов до спальної кімнати будинку, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, здійснив крадіжку металевої плити б/у, плоскогубців, ручної пилки, двох шуруповертів на загальну суму  370 гривень і з викраденим з місця скоєння кримінального правопорушення зник, завдавши потерпілому матеріальної шкоди на  вказану суму.

       Допитаний в судовому засіданні обвинувачений  Р.  винуватим себе визнав повністю та підтвердив  викладені в обвинувальному акті обставини вчиненого ним кримінального правопорушення. Дослідивши обставини кримінального провадження,  врахувавши  ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу  обвинуваченого, обставини, що пом’якшують    покарання  суд  засудив гр.. Р до 1 року 6 місяців позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України  звільнив від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком  1 рік.