flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 12 – 17 жовтня

12 жовтня 2020, 10:11

Цього тижня НААУ проведе круглий стіл, присвячений обговоренню нового Кримінального кодексу. Вища рада правосуддя займеться призначенням та звільненням суддів, а її палати розглянуть дисциплінарні справи на суддів. Також транслюватимуться корисні вебінари від Вищої школи адвокатури.

 

12 жовтня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На порядку денному — 5 дисциплінарних справ та 23 висновки щодо скарг на дії суддів.

 

13 жовтня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Вона розгляне клопотання про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, а також заяви про відставку 4-х суддів. Також Рада заслухає скаргу судді на висновки дисциплінарної палати та

прокурора на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Особливості підстав проведення НС(Р)Д та визнання недопустимими їх результатів».

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про відмінність негласних і «гласних» слідчих (розшукових) дій, а також проаналізує судову практику щодо недопустимості доказів, отриманих в результаті проведення НС(Р)Д.

 

15 жовтня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

Вона планує внести подання Президентові про призначення 10 суддів, а 2-х суддів відправити у відставку. Також Рада проаналізує 3 скарги суддів на рішення дисциплінарних палат й визначиться із притягненням до відповідальності ще одного судді.

У Києві пройде круглий стіл, присвячений обговоренню нового Кримінального кодексу.

Його організовує комітет з кримінального права та процесу Національної асоціації адвокатів України задля формування позиції адвокатури щодо «Загальної частини»

проекту КК.

Вища школа адвокатури запропонує курс «Корпоративні конфлікти з посадовими особами».

Спікери проаналізують права та обов’язки посадових осіб за договорами і локальними нормативними актами, умови відповідальності та процес доказування, а також способи вирішення корпоративних конфліктів.

Асоціація адвокатів України продовжить серію заходів «LBS Criminal Talks #2».

Йтиметься про захист бізнесу та посадових осіб у кримінальному провадженні, а також процесуальні гарантії захисту осіб, права та інтереси яких обмежуються досудовим слідством.

Відбудеться онлайн-трансляція «Юрист нової ери».

Під час заходу, який організовує молодіжний комітет Національної асоціації адвокатів України, йтиметься про те, які якості потрібні, щоб потрапити у топ-10 юридичних компаній.

 

16 жовтня

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

У неї заплановано вивчити 3 дисциплінарні справи, а також проаналізувати 28 скарг на наявність підстав для відкриття нових проваджень.

Засідатимуть комітети з цивільного, сімейного та спадкового права та з інтелектуальної власності Асоціації правників України.

Обговорюватимуться складні питання поділу власності подружжя на об’єкти інтелектуальної власності, створені одним із подружжя.

Буде проведено онлайн-трансляцію «Торговельні марки 2020: новели правової охорони».

Слухачі курсу Вищої школи адвокатури дізнаються про об’єкти, що підлягають охороні як торговельні марки; процедури подання заперечень проти заявок та заперечень проти рішень Мінекономіки; зміни підходів до визначення схожості торговельних марок тощо.

У Львові пройде майстер-клас «Впровадження відновного правосуддя в Україні».

Захід організовують відділення Асоціації правників України у Львівській області спільно з Львівським центром медіації.

Відбудеться вебінар «Захист прав суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах».

Дистанційне навчання організовує відділ підготовки суддів  Національної школи суддів.

 

17 жовтня

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати курс «Звільнення від відбування покарання з випробуванням».

Спікер проаналізує проблеми адвокатської та судової практики, зокрема підстави для застосування та відмови у застосуванні такого звільнення у різних категоріях справ.

Пройде онлайн-трансляція «Експертні переговори у трудових спорах».

Під час курсу Вищої школи адвокатури йтиметься про те, як адвокату або юристу ефективно підготуватися до переговорів, а також про те, в яких трудових спорах потрібні експертні переговори і де вони можуть зашкодити.

Закон і Бізнес